Králičí maso uvaříme v osolené vodě doměkka. Maso vyjmeme, obereme a nakrájíme. Na másle zpěníme cibuli, přidáme nakrájené králičí maso a syrová nakrájená králičí játra a orestujeme. Zalijeme vývarem z masa, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, osolíme, opepříme a vaříme doměkka. Přilijeme červené víno a necháme projít varem. Polévku podáváme s osmaženou houskou.
Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších
vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém
Řecku ji používali též k...
zobrazit článek
Hostinec - penzion Harcovna se nachází v turisticky atraktivní oblasti Moravskoslezských Beskyd, regionu frýdlantsko. Byl vystavěn v obci Nová Ves u silnice z Frýdlantu nad Ostravicí do Malenovic. Hostinec je jeden z nejstarších v celém regionu, jeho bohatá historie sahá až do 18. století, jak o tom svědčí zápis v místní kronice. Geografická...